Pokyny upravujúce podmienky prevádzky a vnútorného režimu MŠ do konca školského roku 2019/2020

26.05.2020 21:38

 

 

  1. Zmenená prevádzková doba MŠ je od 7:00 hod. do 16:00 hod.
  • Nástup detí do MŠ bude prebiehať od 7:00 do 8:00 hod., po tomto čase dieťa nebude prevzaté.
  • Preberanie dieťaťa v popoludňajších hodinách bude v čase od 15:00 do 16:00. Pokiaľ nie je nutné rodič pri preberaní nevstupuje do areálu MŠ.
  • Pri preberaní dieťaťa po obede (pred popoludňajším odpočinkom) rodič nevstupuje do areálu MŠ.

Deti z 1 skupiny (trieda Lienok) budú odovzdané pri vstupe do budovy MŠ cca o 12:00 a deti z 2. skupiny (trieda Včielok) o cca 12:30.

 

  1. Deti sú rozdelené do dvoch skupín. Menný zoznam rozdelenia detí je umiestnený na dverách do šatní. Vytvorená skupina sa bude meniť,  keď počet detí  a zamestnancov klesne. K zmene príde ale až v nasledujúcom týždni, po dosiahnutí nízkeho počtu detí (napr. skupina 1 sa v stredu zmenší na 4 deti, skupina 2 na 5 detí, v pondelok - nasledujúci týždeň sa tieto skupiny spoja).

 

  1. Pred vstupom do MŠ bude meraná teplota dieťaťu aj osobe sprevádzajúcej dieťa. V prípade nameranej vyššej teploty, nebude osoba vpustená do budovy školy.

 

  1. Do budovy školy budú deti a sprevádzajúci vpustení len povereným zamestnancom školy. Pred vstupom do budovy sú rodič a dieťa povinní vydezinfikovať si ruky dezinfekčným prostriedkom umiestneným vo vstupnej chodbe budovy.

                        

  1. Do budovy MŠ vstupuje s dieťaťom vždy len jedna osobaktorá žije s dieťaťom v spoločnej domácnosti (v prípade, ak bude touto osobou súrodenec, musí byť starší ako 10 rokov).
  • Maximálny počet prítomných v šatni je jeden dospelý a jedno dieťa.           
            Fotka Sty Ni Ca.
 
  1. Ostatné osoby s deťmi budú čakať vonku pred budovou materskej školy v dostatočnej vzdialenosti medzi sebou, tak aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami. Je zakázané

  • Zhromažďovanie sprevádzajúcich osôb a detí v areáli MŠ je až do odvolania zakázané.Fotka Sty Ni Ca.
 
  1. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

      

  • Dieťa si rúško z tváre skladá v šatni a do triedy vstupuje už bez rúška.
  • Sprevádzajúca osoba zabezpečí, aby malo dieťa náhradné rúško, ktoré mu dá do skrinky v šatni.  

 

  1. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do MŠ vo vonkajších a vnútorných priestoroch MŠ je maximálne 10 minút . Platí zákaz zdržiavania sa na školskom dvore a tiež využívanie hrových prvkov na školskom dvore.

 

  1. Sprevádzajúca osoba odovzdá dieťa až na základe záveru ranného zdravotného filtra. (dieťa učiteľka preberie až po rozhovore so sprevádzajúcou osobou). Zároveň zákonný zástupca pri odovzdaní dieťaťa do materskej školy každý deň podpíše a odovzdá „Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa“. Dieťa si pred vstupom do triedy umyje ruky mydlom a teplou vodou príp. dezinfekčným prostriedkom

 

  1. Zákonný zástupca predloží pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie

 

  1. Hygienické zariadenia budú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk. Nebudú sa používať uteráky z domu. Posteľné prádlo sa bude vymieňať každý týždeň.

 

  1. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.

 

  1. V  prípade podozrenia na ochorenie (nielen COVID-19) pedagogický zamestnanec dieťa nepreberie.

 

  1. V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

 

  1. V tomto mimoriadnom období sa zakazuje nosenie hračiek a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia. Zakazuje sa nechávať v skrinkách pitie, sladkosti a iné..

  

  1. Všetky otázky neriešiť medzi dverami v čase príchodu resp. odchodu detí, ale telefonicky, príp. mailom.

 

ĎAKUJEME, ŽE BUDETE ZODPOVEDNÍ

 

 

—————

Späť